Smarrig kladdkaka!
Någon frågade om receptet på superdupergoda kladdkakan jag gjorde till flickorna på jobbet, här kommer de!
Kladdkaka med daim -och nougattäcke 12-14 bitar.
4 ägg
3,5 dl socker
200 gram mörk blockchoklad av finare sort
4 msk kakaopulver
200 gram smör
4 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
125 gram tunt skivad nougat
200 gram daimkulor
Smält smör och choklad i vattenbad. Blanda socker, vaniljsocker, kakao, salt och ägg ordentligt.
Blanda ner chokladblandningen i äggsmeten, rör sedan ner mjöl och blanda till en slät smet. Slå sen upp smeten i en smord och bröad springform (22 cm). Grädda i 175 grader i ca 17 minuter, kontrollera med sticka så att den är lagom kladdig i mitten. Ta ut kakan och fördela nougaten och daimkulorna jämt över hela. Sätt sedan in kladdkakan i ugnen igen i ca 30 sekunder, precis så att nougaten smälter. ÄT & NJUT!


Kladdkaka med daim -och nougattäcke 12-14 bitar.
4 ägg
3,5 dl socker
200 gram mörk blockchoklad av finare sort
4 msk kakaopulver
200 gram smör
4 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
125 gram tunt skivad nougat
200 gram daimkulor
Smält smör och choklad i vattenbad. Blanda socker, vaniljsocker, kakao, salt och ägg ordentligt.
Blanda ner chokladblandningen i äggsmeten, rör sedan ner mjöl och blanda till en slät smet. Slå sen upp smeten i en smord och bröad springform (22 cm). Grädda i 175 grader i ca 17 minuter, kontrollera med sticka så att den är lagom kladdig i mitten. Ta ut kakan och fördela nougaten och daimkulorna jämt över hela. Sätt sedan in kladdkakan i ugnen igen i ca 30 sekunder, precis så att nougaten smälter. ÄT & NJUT!


Kommentarer
Trackback